×Sluit
010 3038288 NL EN

Rondleiding Delftse Poort: skyscraper experience.

8 September 2015

Rotterdam is onbetwist dé hoogbouwstad van Nederland. Te beginnen in 1898 met de bouw van de 1e ‘skyscraper’ van Europa; het Witte Huis tot aan de bouw van alle kantoor- en woontorens van de jaren ’90 en later.

Eén van de hoogste en bekendste toren van de Rotterdamse binnenstad is Delftse Poort, pal naast het Centraal Station. Deze ranke spiegeltorens van de Friese architect Abe Bonnema domineren al ruim 20 jaar de skyline van Rotterdam. Hoe galant de architectuur van het gebouw ook is, niks verslaat een waanzinnig uitzicht vanaf de 37ste verdieping!

In een rondleiding van 60 minuten neemt een architectuurgids van Urban Guides u mee de toren in. Waar vroeger het gebouw een veste leek, staat ‘de poort’ nu open. Doordeweeks kan er bijvoorbeeld op de 3e verdieping door iedereen uitgebreid geluncht en gedineerd worden, maar natuurlijk wordt u ook meegenomen waar u anders niet mag komen, met als kroon op de rondleiding de 37e verdieping met een waanzinnig uitzicht over Rotterdam en verder.

 

Augustus tot en met september iedere zaterdag om 14.00 uur. U dient zich om 13.45 uur te melden bij de gids bij de hoofdingang. Klik hier om kaartjes te kopen.

 
DEEL DIT BERICHT ab